Zoeken
Vraag & Antwoord Electrofiets

V & A Algemeen | V & A Electrofiets | V & A Technisch

Electrofiets
Bekijk her aanbod hier >>


Voldoet mijn fiets aan de Europese wet op het gebied van motorondersteunde fietsen?
Ja, een motorondersteunde fiets mag bij snelheden boven de 25 km/uur geen ondersteuning meer bieden. Deze fiets voldoet aan deze regel door de ondersteuning bij snelheden tot 16 km/uur volledig te geven en deze te laten afnemen naarmate de snelheid hoger wordt. Bij 25 km/uur is de ondersteuning dan tot 0 % afgenomen. De Avelo is een (elobike / elektrofiets) een fiets met elektrische trapondersteuning. U moet dus meetrappen. =over de 25 kilometer per uur stopt de elektrische trapondersteuning vanzelf.

Verkeersregels en leeftijdsgrens
Voor de Avelo gelden dezelfde verkeersregels als voor een gewone fiets. U heeft geen bromfietsrijbewijs nodig en er is geen leeftijdsgrens. Naast de algemene voertuigeisen die aan een gewone fiets gesteld worden, gelden voor een Avelo de volgende voorschriften: de elektromotor mag het voertuig niet zelfstandig aandrijven, maar alleen de trapbeweging ondersteunen; het maximum vermogen van de elektromotor mag niet meer bedragen dan 0,25 kW.
Bij een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur mag de elektromotor geen vermogen meer leveren.

De avelo is trapondersteunend tot maximaal 25 km/u


Verzekeringsplicht
De elobike is per 1 oktober 2006 vrijgesteld van de verzekeringsplicht op grond van de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam). Volgens deze wet is de elobike een gewone fiets, maar op grond van de Wam valt de elobike onder het begrip motorrijtuig. De elobike blijft dus wel een motorrijtuig, alleen de verzekeringsplicht is vervallen.
 
Geldt er voor de electrofiets ook een kentekenplicht?
Nee, vanaf 1 september 2005 geldt alleen voor brom- en snorfietsen, brommobielen, rijwielen met hulpmotor en oldtimers een bromfietskenteken en kentekenbewijsplicht. Fietsen met elektronische trapbekrachtiging, zijn vrijgesteld van deze regeling en kennen geen kentekenplicht. Voor de electrofiets blijft echter wel de verplichte verzekering tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) bestaan.
 
Hoe lang duurt het opladen van de accu?
Dat is afhankelijk van de toestand van de accu voor het opladen. Hoe verder de accu ontladen is, hoe langer de oplaadtijd. Deze kan bij maximale ontlading oplopen tot zo'n 8 uur. Het opladen kan echter op elk moment zonder schade worden onderbroken.

Zijn er losse accu’s verkrijgbaar?
Ja, deze zijn gewoon te bestellen via de Avelowebhop. Deze accu’s kunnen zowel als vervanging van de huidige accu worden gebruikt als wel toegepast worden als extra accu als de eerste accu leeg is.
 
Kan ik er ook in de regen mee fietsen?
Ja, de accu en de motor met elektrische aansluitingen zijn spatwaterdicht en blijven ook bij regen normaal functioneren. Natuurlijk valt onderdompeling in vloeistof niet onder spatwaterdicht.

V & A Algemeen | V & A Electrofiets | V & A Technisch
Urban Dames Mat Wit Nexus 7
Urban Dames Mat Wit Nexus 7

€ 649.00
Axa - Defender Veiligheidsslot Tag Antidiefstal Chip Met Klapsleutel Zilver Art**
Axa - Defender Veiligheidsslot Tag Antidiefstal Chip Met Klapsleutel Zilver Art**

€ 24.70
Basil - Blossem Scrap-inlay Kinderzitje Kussen Groot Turquoise
Basil - Blossem Scrap-inlay Kinderzitje Kussen Groot Turquoise

€ 8.70
BSP Oma 26 inch 2012 Misty zilver Remnaaf
BSP Oma 26 inch 2012 Misty zilver Remnaaf

€ 259.00
Urban 2013 Dames Mat Zilver Nexus 8
Urban 2013 Dames Mat Zilver Nexus 8

€ 849.00